Verdere opbouw

Het is vreemd! Ik denk er bijna alle dagen aan maar het ontbreekt me aan tijd om er in te vliegen. En dan plots, meestal in het voorjaar, vlieg ik er in en gaat het vooruit voor een paar weken. Het zagen van de planken doe ik het liefst in de tuin. Dit werkt properder en zo heb je minder opkuis werk te doen. De enige die malcontent is, is mijn echtgenote. Aan de kust is het altijd een beetje winderig en tijdens het zagen vliegt het zaagmeel alle kanten op. De fijnere deeltjes blijven dan meestal aan de vers gelapte ramen hangen. Dus na een daag krijg ik al boze blikken en opmerkingen zoals "Gaat dit nog lang duren! Je moet me ramen eens zien :-( "

Uiteindelijk is het kader voor 99% af. Enkel op het einde moet nog een verbinding komen die ik indien nodig kan weghalen. Daarachter is er nog een kleine ruimte waar een en ander is opgesteld.

Het plaatsen van de ringleidingen zijn ook al begonnen. Nu het kader nog niet dicht ligt is dit eenvoudig van bovenaf aan te leggen. De kabels lopen door een kabelgoot Flexgoot van het merk Hager. Deze vind ik handig omdat je de kabels er snel insteekt en je elk gewenst punt de kabelgoot kan verlaten. De klemmen zijn van Wago.

De draad is VOB eenaderig van 2.5mm²

 

Ik voorzie voorlopig 5 ringleidingen:

1. Rechtstreeks van de Ecos met het digitale signaal voor de decoders 

2. Eerste boosterleiding voor het spoor;

3. Tweede Boosterleiding voor het spoor,

4. Voedingsleiding voor de wissels. De wisseldecoders van LDT voorzien een aansluiting voor de voeding zodat er geen stroom van de rijspanning moet worden genomen.

5. Een Voedingskringloop voor de toebehoren en verlichting die niet digitaal zijn. (verlichting huisjes, bewegende figuurtjes)

We zien wel waar we uitkomen, indien nodig is er nog plaats voor meer.

Ook de UTP-kabels voor de S88-N modules worden reeds klaargelegd.

 

Reactie toevoegen

Eenvoudige HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <br> <p> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id> <cite> <dl> <dt> <dd> <span> <h1> <a hreflang href> <blockquote cite> <ul type> <ol type start> <img src alt height width data-entity-type data-entity-uuid data-align data-caption> <strong> <em> <code> <li>
  • U kunt afbeeldingen uitlijnen (data-align="center"), maar ook video's, blockquotes, enzovoort.
  • U kunt bijschriften aan afbeeldingen toevoegen (data-caption="Tekst"), maar ook aan video's, blockquotes, enzovoort.
  • Alleen afbeeldingen die op deze site worden gehost, mogen worden gebruikt in <img> labels.

Filtered HTML

  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Toegelaten HTML-tags: <br> <p> <h2> <h3> <h4> <h5> <h6> <cite> <dl> <dt> <dd> <a hreflang href> <blockquote cite> <ul type> <ol type start> <strong> <em> <code> <li>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.