Afwerking van de S88 modules

Na enkele weken geduld kwamen eindelijk de ontbrekende onderdelen aan per post. Ik vermoed dat deze maanden hadden vastgezeten op de Ever Given. Na zijn stunt in het Suezkanaal werd deze weken tegengehouden als borg voor de opgelopen financiële schade.

Dus, de netwerk weerstanden en led waren de ontbrekende schakel. 

Het is van belang dat de onderdelen op de print in de volgorde van de handleiding worden geplaatst. Dit omdat ze enerzijds beter bereikbaar zijn om te solderen en anderzijds men werkt van de laagste naar de hoogste componenten.

Na het solderen was het nog een kwestie van de juiste IC' s op de juiste plaats te prikken. Bij nieuwe IC's staan de pootjes tamelijk wijd uiteen. Dit zorg ervoor dat deze, zonder speciale tool moeilijk te plaatsen waren. Echter is deze chip-plaatser aanzienlijk duur. Ik heb dit opgelost door de chip op een vlakke ondergrond op zijn zijde te plaatsen. Door zachtjes en vooral gelijkmatig wat druk uit te oefenen kan je de pootjes van 1 rij lichtjes ombuigen. Daarna passen ze perfect in de sockets.

De foto's staan in chronologische volgorde van opbouw tot en met het testen met een Ecos.

Reactie toevoegen

Eenvoudige HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <br> <p> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id> <cite> <dl> <dt> <dd> <span> <h1> <a hreflang href> <blockquote cite> <ul type> <ol type start> <img src alt height width data-entity-type data-entity-uuid data-align data-caption> <strong> <em> <code> <li>
  • U kunt afbeeldingen uitlijnen (data-align="center"), maar ook video's, blockquotes, enzovoort.
  • U kunt bijschriften aan afbeeldingen toevoegen (data-caption="Tekst"), maar ook aan video's, blockquotes, enzovoort.
  • Alleen afbeeldingen die op deze site worden gehost, mogen worden gebruikt in <img> labels.

Filtered HTML

  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Toegelaten HTML-tags: <br> <p> <h2> <h3> <h4> <h5> <h6> <cite> <dl> <dt> <dd> <a hreflang href> <blockquote cite> <ul type> <ol type start> <strong> <em> <code> <li>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.