De schets van het baan oppervlak

Schets baanoppervlak

Eerst een paar praktische bezwaren uit de weg helpen. De modelspoorbaan zal zich op een zolder onder een zadeldak bevinden. De afmetingen in het vorige bericht zijn de afmetingen, gemeten op de vloer. Het dak helt onder een hoek van ongeveer 45°. Dit betekent dat, voor elke meter je wil omhoog gaan verlies je een meter aan oppervlakte.

In mijn geval is het de bedoeling dat ik nog enigzins makkelijk onder de baan kan en er ook nog plaats is om dingen onder de baan op te bergen. In een volgende artikel toon ik wat foto's, om alles duidelijker te maken.

Mijn basis van de baan komt op ongeveer 70 cm van de vloer. Zoals je ziet op de afbeelding wil ik ook nog wat passeerruimte laten aan het trapgat. Als ik op zolder bezig ben, dan gaat het valluik dicht maar is ik maar even iets moet ophalen (bvb kerstversiering) dan wil ik dat ook doen zonder het valluik dicht te leggen. Ik twijfel nog of ik het zo toepas of niet.

Nu ik een idee heb van het oppervlak en de afmetingen kan ik met  behulp van wintrack® een baanplan ontwikkelen.

Reactie toevoegen

Filtered HTML

  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.